Krievu karavīri izdara brīdinājuma šāvienus un neļauj Krimā ieiet EDSO

© Scanpix

Jau trešo reizi Krimā nav ielaisti internacionālie militārie novērotāji no Drošības un sadarbības organizācija Eiropā (EDSO)- viņi apturēti, izšaujot gaisā vairākas lodes. Nav ziņots par cietušajiem.

Vēl sestdien ASV prezidents Baraks Obama un Francijas prezidents Fransuā Olands brīdinājuši Krieviju par jaunām sankcijām, ja tā nenovērsīs krīzi Ukrainā. Viņi vēlas panākt, lai Krievija atsauc savu karaspēku un ļauj Krimā ierasties neatkarīgajiem militārajiem novērotājiem.

Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka krīze Ukrainā ir mākslīgi radīta ģeopolitisku iemeslu dēļ. "Mes esam gatavi turpināt dialogu[ar Rietumiem], ja šis dialogs būs godīgs un balstīts uz partnerattiecībām, un bez mēģinājumiem mums likt izskatīties kā konfliktējošajai pusei. Mēs neradījām šo krīzi," žurnālistiem pastāstīja Lavrovs.

Pasaulē

Francijā pirmdien sākusies ilgi gaidītā tiesas prāva pret nacionālkonservatīvās partijas Nacionālā apvienība (RN) bijušo līderi Marinu Lepēnu, kas līdz ar 26 partijas biedriem apsūdzēta Eiropas Savienības (ES) līdzekļu izšķērdēšanā.