Zinātnieki izpētījuši sievieti, kas var "pamest" savu ķermeni

© F64

Zinātnieki Kanādā no Otavas universitātes izpētījuši kādu psiholoģijas studenti, kas apgalvojusi, ka spēj piedzīvot ārpusķermeņa aktivitātes, pirms aizmigšanas "izejot" no sava ķermeņa.

24 gadus vecā sieviete stāstījusi, ka var redzēt sevi karājamies gaisā horizontālā stāvoklī virs sava ķermeņa, kā arī reizēm redzēt sevi no augšas. Šo aktivitāšu laikā viņa nejūtot nekādas emocijas.

Zinātnieki Andra Smita un Klods Messiers magnētiskās rezonanses iekārtu, lai pārbaudītu sievietes smadzeņu aktivitāti laikā, kad viņa "iziet" ārpus ķermeņa. Smadzenēs deaktivizējusies daļa, kas atbildīga par redzi un vizuālās apkārtnes uztveršanu, savukārt aktivizējusies daļa, kas atbild par kinestētiku.

Tā kā pati sieviete nebija informēta par to, ka šādas spējas nepiemīt katram, zinātnieki domā, ka pasaulē ir vēl daudz šādu cilvēku, kas var "pamest" savu ķermeni. Pētītā studente stāstījusi, ka pēc pašas gribas esot sākusi iziet no ķermeņa jau bērnībā, kad garlaikojusies bērnudārza diendusas laikā. Zinātnieki apsver teoriju, ka šādas spējas varētu piemist visiem cilvēkiem mazuļa vecumā, bet ar laiku tās pazūdot, ja netiek trenētas.