Pazūd Malaizijas lidsabiedrības lidmašīna ar 239 cilvēkiem

© Scanpix

Pašreiz notiek pazudušās lidmašīnas meklēšana starp Malaiziju un Vjetnamu. Lidmašīnas piezemēšanās Pekinā bija paredzēta sestdienas rītā, taču nav ieradusies. Lidmašīnas pilots arī nav ziņojis par jebkādiem sarežģījumiem, kā arī nav manīta neviena lidmašīnas katastrofa. Lidmašīnā bija 227 pasažieri un 12 apkalpes locekļi, vēsta BBC.

No Kualalumpuras starptautiskās lidostas lidmašīna pacēlās plkst.0.41 (piektdien plkst.18.41 pēc Latvijas laika) un sakarus ar gaisa satiksmes kontroli zaudēja pēc divām stundām, atrodoties Vjetnamas gaisa telpā. Malaizijas lidsabiedrības vadītājs Ahmads Jauhari jau ir kontaktējies ar 80% no pazudušo ģimenēm, savukārt Malaizijas Transporta ministrs Seri Hishammuddins paziņojis, ka nav saņemtas nekādas ziņas par lidmašīnu katastrofām lidojuma maršruta teritorijā. "Mēs daram visu, kas ir mūsu spēkos, lai atrastu šo lidmašīnu," paziņoja Hishammuddins.

Malaizija meklēšanas misijā pie Ziemeļķīnas krasta nosūtījusi divus helikopterus, četrus kuģus un vienu lidmašīnu. Meklēšanā piedalās arī Vjetnama un Filipīnas. Starp pazudušajiem bija 152 Ķīnas pilsoņi, 38 malaizieši, 12 indonēzieši un 6 Austrālijas iedzīvotāji.

Svarīgākais