Ļvova uzņem bēgļus no Krievijas spēku okupētās Krimas

Ukrainas rietumu pilsēta Ļvova uzņēmusi pirmos bēgļus no Krievijas spēku okupētās Krimas, kas pamet pussalu bailēs no vietējo krievu aktīvistu un Krievijas karavīru vardarbības.

"Kamēr Krievijas karavīri ir Krimā, es baidos par saviem bērniem," sacīja jauna tatāru sieviete, kas ar saviem trim bērniem vecumā no diviem līdz pieciem gadiem pārcēlusies uz Ļvovu.

Ļvovas pašvaldība izteikusi piedāvājumu uzņemt bēgļus no Krimas, un šim ielūgumam atsaukušies aptuveni 200 Krimas iedzīvotāji, pārsvarā tatāri.

Gatavību uzņemt bēgļus no Krimas pauduši arī iedzīvotāji, kā arī viesnīcu un spa īpašnieki, piedāvājot Krimas iedzīvotājus izmitināt bez maksas.

"Tāpat kā visi ukraiņi, jūs esiet nonākuši Kremļa radītā grūtā situācijā. Ļvova sniedz jums savu roku," pirmos bēgļus sagaidīja Ļvovas reģiona padomes priekšsēdētājs Petro Kolodijs.

"Kad es biju mazs, mana vecmāmiņa man stāstīja, ka golodomora laikā Ļvova uzņēma cilvēkus no Ukrainas austrumiem un dalījās ar viņiem savā maizē. Šodien mēs mēģinām piedāvāt Krimas iedzīvotājiem, ko varam," sacīja Kolodijs.

Pasaulē

Bezpeļņas dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija "Eesti Suurkiskjad", kas iesniedza prasību tiesā pret Vides departamentu saistībā ar lāču medību atļaušanu jau ir uzvarējusi divās tiesu instancēs, kas nozīmē, ka lāču medības Igaunijā līdz šim ir notikušas nelikumīgi, paziņoja organizācija.

Svarīgākais