Nakts Krimā pagājusi saspringtā gaisotnē

© Scanpix

Nakts uz piektdienu Krimā pagājusi saspringtā gaisotnē, tomēr nav notikuši uzbrukumi Ukrainas armijas daļām, par ko brīdināja vairāki avoti, vēsta radio "Brīvība".

Kā vēsta radiostacijas korespondents, vissaspīlētākā situācija ir pie Ukrainas jūras spēku štāba Sevastopolē. Tur ievērojami pieaudzis tā dēvēto "Krimas pašaizsardzības" vienību pārstāvju, krievu kazaku un Krievijas armijas karavīru skaits.

Savukārt krasta apsardzes štābu Simferopolē cenšas nobarikadēt ar betona blokiem. Bloķētas arī citas Ukrainas armijas daļas.

Kā vēsta "Brīvība", Krievija turpina palielināt savu militāro klātbūtni Krimā.

Krievija kopš pagājušās piektdienas faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem, taču tajā pašā laikā Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.

Likumprojekts paredz, ka par pietiekamu aneksijas pamatu uzskatāma "tautas gribas izteikšana", kas, piemēram, izpaudusies referendumā.

Pasaulē

Bezpeļņas dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija "Eesti Suurkiskjad", kas iesniedza prasību tiesā pret Vides departamentu saistībā ar lāču medību atļaušanu jau ir uzvarējusi divās tiesu instancēs, kas nozīmē, ka lāču medības Igaunijā līdz šim ir notikušas nelikumīgi, paziņoja organizācija.

Svarīgākais