Pilngadīga meitene ASV iesūdz vecākus par viņas izdevumu nesegšanu

© Scanpix

ASV vidusskolniece, kas pametusi mājas 18 gadu vecumā, iesūdzējusi vecākus tiesā, lai panāktu, ka viņi apmaksā visus viņas izdevumus.

Vecāki apgalvo, ka viņu meita Reičela Kanninga pati pameta mājas, savukārt meitene ustāj, ka viņa ir izmesta no mājām. Reičela tiesā pieprasījusi, lai vecāki nosedz visus izdevumus par privāto vidusskolu, īri, ikdienas tēriņiem, kā arī pieprasa, lai tiktu apmaksāti arī visi izdevumi par koledžu.

Ņūdžersijas augstākās tiesas tiesnesis lēma par labu vecākiem, jo neesot nekāda pamata dot naudu Reičelai. Tiesnesis Pīters Bogards izteicis bažas par šī gadījuma precedentu. "Kas būs nākmais? Divpadsmitgadīgais iesūdzēs vecākus tiesā par X-box?" Vēl viena tiesas sēde ir nozīmēta aprīlī, jo Reičela Kanninga vēlas pārsūdzēt spriedumu. Pagaidām viņa dzīvojot pie draudzenes, kuras tēvs apmaksā visus tiesas procesa izdevumus.

Vecāki stāsta, ka meitene esot pametusi mājas, jo neesot vēlējusies pakļauties elementāriem noteikumiem- ievērot "komandantstundu", cienīt pārējos ģimenes locekļus, palīdzēt dažos mājas darbos, atdot lietas, kuras viņa "aizņēmusies" no abām māsām, šķirties no drauga, kam, vecākuprāt, bija slikta ietekme uz viņu. Šī ziņa jau piesaistījusi neskaitāmu mediju uzmanību- vieni izsaka līdzjūtību meitenei, jo nav viegli pašam apmaksāt visus izdevumus šajā vecumā, tomēr vairākums nosaukuši viņu par izlutinātu knēveli.

Svarīgākais