Simferopolē bruņoti vīri aizturējuši ANO speciālo sūtni

© Scanpix/AFP

ANO ģenerālsekretāra speciālo sūtni Robertu Seriju (Robert Serry) Simferopolē aizturējuši bruņoti vīri, vēsta Interfaks- Ukraina.

"Serijs paziņoja, ka viņa auto tikko kā bloķējuši uniformā tērpi nezināmi bruņoti vīri un paziņojuši, ka viņiem dota komanda, nogādāt Seriju lidostā. Sūtnis atteicies pakļauties un viņi sagrābuši un lieguši tālāku kustību," stāsta Ukrainas ārlietu ministrijas informācijas departamenta vadītājs Jevgeņijs Perebijnis.

Šādu pašu ziņu saņēmuši arī ANO pārstāvniecībā Ukrainā, bet pārstāvniecībā paskaidrojuši, ka nekādus komentārus pašlaik nevar sniegt, jo notiek informācijas pārbaude. Kā norādījis ANO ģenerālsekretāra vietnieks Jans Eliasons, speciālo sūtni Robertu Seriju apstādinājuši bruņoti cilvēki un bloķējuši viņa auto. Līdz ar to sūtniem tālāk nācies doties kājām. Eliasons skaidrojis, ka sūtnis nav nolaupīts, viņš devies uz viesnīcu.

Savukārt telekompānijas ITV Eiropas biroja vadītājs Džeims Meits savā twitter kontā raksta, ka Seriju aizturējuši kādā kafejnīcā neļaujot iziet uz ielas, kopā ar viņu atrodas arī ITV filmēšanas grupa. Ārā uz ileas stāv ar ieročiem bruņoti cilvēki, dažiem pie drēbēm redzamas Georga lentītes.

 

Svarīgākais