NATO atkārtoti brīdina Krieviju par tās aktivitātēm Ukrainā

NATO ārkārtas apspriedē otrdien Krievija atkārtoti brīdināta par tās aktivitātēm Ukrainā, NATO ģenerālsekretāram norādot, ka tām ir nopietna ietekme uz drošību eiroatlantiskajā telpā.

"Neskatoties uz starptautiskās sabiedrības atkārtotiem aicinājumiem, Krievija turpina pārkāpt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti un turpina pārkāpt savas starptautiskās saistības," norādīja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

"Šāda attīstība rada nopietnu ietekmi uz drošību un stabilitāti eiroatlantiskajā telpā," viņš piebilda, norādot, ka NATO ķersies pie pastiprinātas šo ietekmju izvērtēšanas.

Svētdien NATO jau bija sasaukusi ārkārtas sēdi, kurā nosodīja Krievijas realizēto militāro eskalāciju Krimā un aicināja nosūtīt uz Ukrainu starptautiskos novērotājus.

NATO dalībvalstu vēstnieki trešdien rīkos ārkārtas sanāksmi ar Krievijas pārstāvjiem, lai apspriestu situāciju Ukrainā, kur bruņoti cilvēki ieņem stratēģiskos objektus Krimā. Mediji vēsta, ka tie ir Krievijas karavīri, bet oficiāli Krievija to noliedz.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens otrdien pēc NATO valstu vēstnieku ārkārtas sanāksmes paziņoja, ka NATO uzsver gatavību aizstāvēt savas dalībvalstis. Tāpat viņš norādīja, ka NATO vēstnieki Krievijas rīcību uzskata par starptautisko saistību un līgumu pārkāpumiem.

Svarīgākais