Kremlis: Putina padomnieka izteikumi par ASV sankciju sekām ir viņa personiskais viedoklis

Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieka Sergeja Glazjeva izteikumi par Krievijas un ASV ekonomisko attiecību perspektīvām ir viņa personiskais viedoklis, kas neatbilst Maskavas oficiālajai nostājai, atsaucoties uz avotiem Kremlī, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Informācijas avots norādīja, ka Glazjevu neviens neesot pilnvarojis paust Krievijas oficiālo viedokli šajā jautājumā.

Avots Kremlī izteicās, ka Glazjevs acīmredzot paudis savu situācijas vērtējumu kā akadēmiķis, nevis kā Krievijas prezidenta padomnieks.

Kā vēstīts, Glazjevs otrdien izteicās, ka gadījumā, ja Vašingtona piemēros sankcijas Krievijai saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, Krievija ir gatava līdz nullei samazināt valsts ekonomisko atkarību no ASV un šāds Krievijas solis novedīšot pie ASV finanšu sistēmas sabrukuma.

Glazjevs norādīja, ka Krievija varētu pārtraukt ASV dolāru izmantošanu starptautiskajos norēķinos un pat atteikties atmaksāt kredītus ASV bankām.

"Mēs atradīsim veidu ne tikai samazināt savu atkarību no ASV līdz nullei, bet arī gūsim no šīm [ASV] sankcijām ievērojamu labumu paši sev," paziņoja Glazjevs.

"[ASV] Mēģinājums piemērot sankcijas novedīs pie ASV finanšu sistēmas sabrukuma, kas izbeigs ASV dominanci globālajā finanšu sistēmā," viņš piebilda.

Svarīgākais