ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien ieradīsies Kijevā

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien ieradīsies vizītē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai tiktos ar Ukrainas valdību, kā arī parlamenta un pilsoniskās sabiedrības līderiem, teikts svētdien izplatītajā ASV Valsts departamenta paziņojumā.

Uzturoties Kijevā, augstais viesis "atkārtoti apstiprinās Savienoto Valstu spēcīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei, neatkarībai, teritoriālajai integritātei un Ukrainas tautas tiesībām noteikt savu nākotni bez ārējas iejaukšanās vai provokācijām".

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Pasaulē

Uz BRICS valstu galotņu tikšanos, kas šajās dienās notiek Krievijā, Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā, ieradušies ne tikai Ķīnas, Indijas, Dienvidāfrikas, Ēģiptes, Irānas, Turcijas un citu valstu vadītāji, bet arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs. Tieši viņa dalība šajā Krievijas rīkotajā pasākumā izraisījusi vislielāko Ukrainas un tās draugu neapmierinātību.

Svarīgākais