NATO - pret karadarbību Ukrainā

© Scanpix

NATO ģenerālsekretārs aicina Krieviju pārtraukt karadarbību Ukrainā.

NATO ģenerālsekretārs Fogs Rasmusens aicina Krieviju pārtraukt karadarbību Ukrainā un samazināt spriedzi. Paziņojums tika izteikts pirms Ziemeļatlantijas alianses Padomes ārkārtas sēdes.

"Mēs esam sapulcējušies uz ārkārtas Padomes sēdi sakarā ar karadarbību Ukrainā un prezidenta Putina draudiem pret suverēnu valsti. Tas, ko dara Krievija, ir ANO staptautiskās hartas pārkāpums. Krievijai ir jāpārtrauc karadarbība un draudi," paziņoja Rasmusens.

Sēdē ministri izskatīs Krievijas Federācijas darbību sekas sakarā ar miera un drošības saglabāšanu Eiropā un NATO attiecībām ar Krieviju, viņš informēja. Pēc tam notiks NATO- Ukrainas komisijas sanāksme.

Rasmusens atzīmēja, ka NATO atbalsta Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un Ukrainas iedzīvotāju tiesības pašiem lemt savu nākotni bez ārējas iejaukšanās.

"Tajā pašā laikā NATO uzsver, ka Ukrainai arī turpmāk jāsaglabā visu cilvēku demokrātiskās tiesības un jaaizsargā mazākumtautību intereses,'' viņš informēja. "Ukraina- mūsu kaimiņš un augsti vērtējams NATO partneris"- apliecināja Rasmusens.

Svarīgākais