Harkovā mītiņotāji pie apgabala administrācijas ēkas pacēluši Krievijas karogu

Pokrieviski noskaņoti protestētāji sestdien Ukrainas austrumu pilsētā Harkovā ielauzušies apgabala administrācijas ēkā un pie tās uzvilkuši Krievijas karogu, ziņo vietējie mediji. Karoga cēlājus laukumā sapulcējušies cilvēki sveikuši ar kliedzieniem "Harkova un Krievija".

Aktīvisti pie ēkas ieejas uzvilkuši Krievijas un Harkovas karogus. Turklāt viens no mītiņotājiem uzlīdis uz ēkas jumta un tur sācis vicināt Krievijas karogu.

Aptuveni 300 cilvēki centās iekļūt administrācijas ēkā, kur bija iebarikādējušies Eiromaidana aktīvisti. Sadursmēs cieta vairāki desmiti cilvēku, konfliktējošās puses lika lietā akmeņus un trokšņa granātas, bija dzirdami vairāki šāvieni.

Pavisam mītiņā pret jauno prorietumniecisko Ukrainas valdību piedalījās ap 20 000 cilvēku.

Pirms tam sestdien prokrieviski noskaņoti protestētāji Doņeckas pilsētā no apgabala administrācijas ēkas norāvuši Ukrainas karogu un centušies ēku ieņemt. Arī tur mastā pie ēkas mītiņotāji uzvilkuši Krievijas karogu.

Pirms tam mītiņā prokrieviski noskaņotie aktīvisti aicināja savus atbalstītājus pie Doņeckas apgabala administrācijas ēkas izveidot telšu pilsētiņu un ievēlējuši jaunu "gubernatoru".

Doņeckas apgabals ir gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča dzimtā vieta.

Svarīgākais