Vācijas policija izvirzīs apsūdzības Polijas EP deputātam par "Heil Hitler!" izkliegšanu lidostā

© polonews.in.ua

Vācijas policija izvirzīs apsūdzības Polijas pārstāvim Eiropas Parlamentā (EP) Jacekam Protasevičam, kurš šonedēļ Frankfurtes lidostā dzērumā nosaucis divas muitas amatpersonas par nacistiem un izkliedzis "Heil Hitler!".

Protasevičs, kurš ir arī viens no EP viceprezidentiem un Polijas valdošās partijas "Pilsoniskā platforma" reģionālais līderis, lidostā sadusmojies uz muitas amatpersonu un kliedzis "Heil Hitler!", kā arī sacījis, ka viņam būtu jādodas uz Aušvicu, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Protasevičs sarunā ar muitas amatpersonām minējis arī vārdus "nacists"' un "Hitlers".

EP deputāts apgalvo, ka lidmašīnā izdzēris "tikai divas mazas pudeles vīna", bet aculiecinieki laikrakstam "Bild" sacīja, ka politiķis izskatījies stipri piedzēries. Viņš paņēmis cita pasažiera bagāžas ratiņus, tad apvainojis muitas amatpersonas, un visbeidzot policija viņu aizvedusi, saslēgtu roku dzelžos.

Policija ceturtdien apstiprināja, ka pret 46 gadus veco poļu politiķi tiks celtas apsūdzības par apvainojošu piezīmju izteikšanu.

Protasevičs apgalvo, ka muitas amatpersonas izturējušās pret viņu agresīvi, un noliedz, ka būtu vainīgs apsūdzībās, kas pret viņu tiek izvirzītas.

Muitas amatpersona "lika man parādīt bagāžu, bet es viņam teicu, ka tas pārkāpj manu diplomātisko imunitāti. Atdodot man manu Polijas pasi, viņš teica - "Raus!" ("Ej!"). Es sacīju, ka viņam būtu jāapmeklē Aušvica, jo tur vācieši lietoja vārdu "Raus!"", skaidroja politiķis.

Jau vēstīts, ka Protasevičam draud arī partijas disciplinārsods par šo starpgadījumu un viņš izpelnījies Polijas premjera un "Pilsoniskās platformas" vadītāja Donalda Tuska kritiku.

"Cilvēkam, kurš atrodas šādā svarīgā sabiedriskā un starptautiskā pozīcijā, būtu jāspēj kontrolēt savas jūtas un nervus," norādījis Tusks.