Ziemeļkoreja palaidusi četras raķetes

© Scanpix

Ceturtdien Ziemeļkoreja palaidusi četras raķetes Krievijas virzienā, kas iekritušas jūra, paziņojusi Dienvidkoreja. Pentagons atzinis šo notikumu par mazsvarīgu.

Raķetes palaistas tikai dažas dienas pēc tam, kas Dienvidkoreja sākusu savas ikgadējās militārās apmācības kopā ar ASV. Šīs apmācības notiek reizi gadā un šajā laikā palielina spriedzi starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju.

Piemēram, pērn šo apmācību laikā Ziemeļkoreja draudēja sākt kodolkaru. Lai arī Pentagons šo raķešu palaišanu nav atzinis par vērā ņamamu, daudzi ir noraizējušies, ka tas nav tikai parasts izmēģinājums. "Mēs uzskatām šo darbību par draudīgu, tā ir militāra provokācija," atzinis Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas runasvīrs Kims Mings-seoks. Tiek izteikts arī minējums, ka Ziemeļkorejas raķešu palaišana varētu būt kā brīdinājums un atgādinājums pasaulei par šīs valsts spēku.

Nedēļas sākumā Dienvidoreja arī vairākkārt pamanījusi Ziemeļkorejas patruļlaivas uz abu valstu jūras robežas. Pēc brīdinājumiem laivas atgriezušās atpakaļ uz Ziemeļkoreju. Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija ziņo, ka šādi gadījumi novēroti regulāri.