Izmainīts Keitijas Perijas video "Dark Horse"

© Scanpix

Dziedātājas jaunākais video mainīts, jo musulmaņi tajā saskatījuši zaimošanu- video tiek pārvērsts smiltīs viens no viņas pielūdzējiem, kam kaklā ir kulons, uz kura rakstīts arābu vārds, kas nozīmē "Allāhs".

Zaimošanas pamanītājs, Šazals Ikubads, sāka petīciju, lai video tiktu izņemts no Youtube, kur tam kopš iznākšanas ir jau teju 42 miljoni skatījumu. Šo petīciju apmēram nedēļas laikā parakstīja vairāk kā 65 tūkstoši cilvēku, un tagad "Dark Horse" ir veiktas izmaiņas. Minetā aina ir nevis "izgriezta" no video, bet gan digitāli izlabota- no pielūdzēja ir pazudis kulons ar dieva vārdu. Ikubals esot apmierināts ar veiktajām korekcijām un apgalvo, ka ta ir solis pareizajā virzienā. "Allāha vārds ir izņemts no video "Dark Horse"- mēs to nevarētu izdarīt bez jūsu visu atbalsta, tāpēc es pateicos ikvievam no jums, jūsu balsis ir sadzirdētas," sacījis Ikubals.

Petīcija par zaimošanu ierosināta, jo 01:15 minētajā video tiek iznīcināts vīrietis, kas valkā kulonu ar Allāha vārdu. Tajā Keitija Perija(kas attēlojot dieva pretstatu) iznīcina ticīgo un kulonu ar Allāha vārdu kopā ar viņu. Ikubals zaimošanu pamatojis ar to, ka dieva vārda neatbilstoša un nepiedienīga izmantošana jebkurā reliģijā tiek uzskatīta kā nepieņemama.