Grūtniece Ķīnā kļūst par slavenību, piedaloties garo distanču skriešanas sacensībās

© Corbis/Scanpix

28 gadus vecā Ksu Junjuņa(Xu Yunyun) kļuvusi populāra Ķīnā, jo ir jau astotajā grūtniecības mēnesī, bet vēl aizvien trenējas un piedalās garo distanču skriešanas sacensībās.

Lai arī Ksu jau ir jādzemdē pēc mēneša, viņa nedomā pārstāt skriet. Viņa saka, ka iedvesmu devusi britu atlēte Paula Radklifa, maratona pasaules rekorda īpašniece, kas turpinājusi skriet un trenēties jau divu savu grūtniecību laikā. Ksu kļuvusi slavena pēc tam, kad piedalījusies sacensībās Beižingas Olimpiskajā parkā.

"Esmu vienmēr bijusi skriešanas entuziaste un neredzu iemeslu lai apstātos tikai tāpēc, ka esmu stāvoklī. Skrēju mierīgā ritmā un nepārstaipījos. Arī mans ārsts apstiprināja, ka turpināt katru dienu vingrot un izkustēties ir labākais veids, lai nodrošinātu, ka bērni''s piedzimstot būs vesels," stāsta Ksu.

Viņas iedvesmas avots, Paula Redklifa, atklājusi, ka otrās grūtniecības skrējusi pat 22 kilometriem dienā, lai paliktu formā sacensībām.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.