Ukrainas rietumu apgabals nobalso par reģiona dekomunizāciju

Hmeļņickas apgabala padome, Ukrainas rietumdaļā, trešdien nobalsojusi par reģiona dekomunizāciju un totalitārisma perioda simbolu demontāžu.

Pieņemot šādu lēmumu, tiks atrisināta lielinieku režīma pieminekļu nevadāmās un haotiskās likvidēšanas problēma, sacīja partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") frakcijas priekšsēdētājs Ivans Gladunjaks, kurš priekšlikumu bija iesniedzis izskatīšanai padomē.

"Dekomunizācija - tas nozīmē, ka apgabalā nedrīkst būt Ļeņina, Kirova un tamlīdzīgas ielas, lai mēs Hmeļņickas apgabalu padarītu atbilstošu neatkarīgas Ukrainas valsts standartiem," sacīja Gladunjaks.

Atbilstoši apgabala administrācijas datiem 2013.gada beigās Hmeļņickas apgabalā bija 55 Ļeņina pieminekļi.

Aktīvisti jau nogāzuši noziedzīgā lielinieku režīma pirmā vadoņa Ļeņina pieminekļus Čerņigovā, Žitomirā, Nikolajevā, Harkovā, Dņepropetrovskā un Hmeļņickas apgabalā. Arī Krimas aktīvisti pieprasījuši Ļeņina pieminekļa nojaukšanu desmit dienu laikā.

Savukārt Ļvovas pilsētas padome piektdien izskatīs jautājumu par PSRS armijas bruņoto spēku tā dēvētā kauju slavas pieminekļa pārvietošanu.

1970.gadā uzstādītais piemineklis kļūs par muzeja "Terora teritorija" eksponātu, pavēstīja pilsētas padomes preses dienests.

Ļvovas apgabala Strijas pilsētā piemineklis padomju karavīram jau ir demontēts.

Svarīgākais