Sadursmēs pie Krimas parlamenta cietuši 20 cilvēki

Nemieros un sadursmēs, kas izcēlušies starp divām karojošām pusēm - Krimas tatāriem un prokrieviski noskaņotājim aktīvistiem, vēsta Unian.

Jau ziņots, ka  trešdien nemieri izcēlušies starp divām karojošām pusēm - Krimas tatāriem, kuri iestājas par Krimas palikšanu Ukrainas sastāvā, kā arī starp tiem aktīvistiem, kuri vēlas Krimas pievienošanos Krievijai, vēsta Unian.

Turcijas Ārlietu ministrija aicinājusi Krimas tatārus būt prātīgiem un risināt Ukrainas krīzes jautājumus demokrātiskā ceļā.

 "Pašlaik visi jautājumi jārisina  konstitucionālā ceļā, tikai un vienīgi saglabājot tautas un teritoriālo vienotību. Mēs ceram, ka politiskā krīze Ukraina, kas ir mūsu tuvākais kaimiņš tiks atrisināta visātrākajā laikā, ievērojot demokrātiskos principus un tautas vienotību.Turcija turpinās atbalstīt ikvienu demokrātisku un tiesisku risinājumu, kas skar Ukrainas tautas likumīgās prasības," teikts izplatītajā paziņojumā.

Trīs bijušie Ukrainas prezidenti Leonīds Kravčuks, Leonīds Kučma un Viktors Juščenko, savukārt norāda uz Krievijas iejaukšanos Krimas politikā.

"Krievija, kura visu laiku mūsu starptautisko partneru centienus noregulēt situāciju diplomātiskiem ceļiem dēvēja par iejaukšanos Ukrainas politikā, tagad pati tieši iejaucas Krimas politiskajā dzīvē," norāda trīs bijušie prezidenti savā kopīgajā paziņojumā.

Bijušo valsts līderu uzskata, ka tiesībsargājošajām iestādēm jāpārbauda spekulācijas par krievvalodīgo tiesību pārkāpumiem Ukrainā, naida kurināšanu starp reģioniem, balstoties uz kultūras un vēsturiskajām atšķirībām, ukraiņu valodas ierobežošanu un atklātu necieņu pret valsts simboliem.

Divas dienas Krimas parlamenta ēka atrodas protestētāju ielenkumā, kur pulcējušies ļaudis, kas nav apmierināti ar jauno varu.

Tā sauktā "Krimas fronte" pieprasa referendumu, lai iedzīvotāji varētu izvēlēties, kādu Krimu tie grib redzēt – autonomu republiku Ukrainas sastāvā, neatkarīgu valsti vai arī būt daļai no Krievijas. Sevastopoles jaunais mērs paziņoja, ka vietējie ierēdņi viņam nepakļaujas, tāpat viņa sabiedrotie nevar iekļūt domes ēkā.

Svarīgākais