Ukrainu šodien sasniegs pirmā humānās palīdzības krava no Latvijas

© Scanpix

Kijevā šodien tiks nogādāta pirmā humānās palīdzības krava ar medicīnas materiāliem un ierīcēm no Latvijas, kas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā tiks nodota Ukrainas Sarkanajam Krustam medicīniskās palīdzības sniegšanai Kijevas protestos cietušajiem.

Latvijas Sarkanais Krusts, sadarbojoties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, pirmās palīdzības nodrošināšanai kravā iekļāvis pārsienamos materiālus, dažādus medikamentus, medicīniskos šūšanas komplektus, statīvus šķidruma venozai ievadīšanai un skābekļa maskas.

Kā aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrā, par nepieciešamās humānās palīdzības veidu un apjomu Latviju informēja Ukrainas Sarkanais Krusts.

Kopējā humānās palīdzības kravas vērtība ir 16 888 eiro, un tās svars ir 565 kilogrami.

Pirmdien ārkārtas sēdē Ministru kabinets lēma, ka Latvija sniegs humāno palīdzību protestu pārņemtajai Ukrainai 29 718 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka krīze Ukrainā aizsākās novembra beigās, kad līdzšinējais prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību. Vēlāk viņš parakstīja vienošanos ar Maskavu par 15 miljardu dolāru (11 miljardu eiro) kredīta saņemšanu.

Pagājušajā nedēļā dažu dienu laikā protestētāju un likumsargu sadursmēs, kā arī snaiperu apšaudēs Kijevā dzīvību zaudēja 82 cilvēki, bet vēl simtiem tika ievainoti. Vairums no upuriem un cietušajiem bija protestētāji.

Svarīgākais