Bīstamā dzeršanas spēle "NekNominate" Lielbritānijā izplatās arī starp pamatskolas vecuma bērniem

© F64

Lielbritānijā sestdien slimnīcā nonācis jau kāds 10 gadus vecs zēns, kas cietis no pasaulē populārās dzeršanas spēles "NekNominate", ziņo dailymail.co.uk.

Desmitgadīgais jaunietis no Jorkšīras rietumu daļas nonācis slimnīcā pēc tam, kad izdzēris kokteili, kas sastāvējis no asās mērces, krējuma, majonēzes un vodkas. Šīs darbības zēns veicis, jo ticis izvēlēts kā nākamais nominants pašreiz pasaulē populārajai dzeršanas spēlei "NekNominate", kas ir ne tikai dzīvībai bīstama, bet arī jau nogalinājusi vairākus cilvēkus visā pasaulē, kā arī izraisījusi neskaitāmas smagas saindēšanās ar alkoholu.

Lielbritānijā šī spēle jau ir nonāvējusi 3 jaunus vīriešus. Gan Lielbritānija, gan ASV vēlas panākt, lai sociālie tīkli, kuros pārsvarā tiek ievietoti šīs spēles video, izvietotu brīdinājumus par tās bīstamību un draudiem veselībai.

Tiek uzskatīts, ka NekNomination ir sākta Austrālijā un tad, gūstot popularitāti, ir izplatījusies Lielbritānijā un Īrijā. Spēles noteikumi ir izdzert, iespējams, veselībai bīstamu alkohola daudzumu kādā dīvainā veidā, vai arī pēc dzēriena pieveikšanas veikt kādas bīstamas, aizliegtas vai šokējošas darbības, lai pēc tam nominētu nākamo dalībnieku. Parasti spēle tiek filmēta un tad ievietota sociālajā tīklā Facebook.

Saistītās ziņas

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais