Atbrīvotā Timošenko izvesta no Harkovas slimnīcas

© Scanpix

Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko parlamenta deputātu pavadībā izvesta no Harkovas slimnīcas.

Lai no ieslodzījuma atbrīvoto bijušo premjerministri, kuru pavadīja arī jaunievēlētais Augstākās Radas spīkers, varētu netraucēti izvest no slimnīcas, ceļu bija norobežojusi milicija.

Ļaudis, kas bija sapulcējušies pie slimnīcas, Timošenko parādīšanos sveica ar ovācijām.

Kā ziņots, Ukrainas parlaments sestdien pieņēma lēmumu par Timošenko tūlītēju atbrīvošanu.

Neilgi pēc izbraukšanas no slimnīcas Timošenko telefoniski sazinājās ar viņas dibinātās partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") līderi Arsēniju Jaceņuku, kurš klātesošajiem žurnālistiem pavēstīja, ka bijusī premjerministre šobrīd atrodas ceļā uz Kijevas Neatkarības laukumu.

2011.gadā Timošenko tika notiesāta uz septiņiem gadiem cietumā par pilnvaru pārsniegšanu, slēdzot līgumus par dabasgāzes piegādi no Krievijas.

Pasaulē

Viedokļu vētru izraisījis Lietuvas amatpersonu rosinājums rietumvalstu karaspēku sūtīt cīņai Ukrainā. Jāteic, ka šāds priekšlikums no dažādu valstu amatpersonām kopš kara sākuma izskanējis daudzkārt, taču tam nekad nav rasts pietiekams atbalsts. Arī šoreiz Lietuvas vadības teiktais līdzi nes skeptiskas jūtas, jo skaļais rosinājums nācis tieši parlamenta vēlēšanu laikā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais