Kims Čenuns tērē miljonus luksuspreču iegādei, kamēr Ziemeļkoreja cieš badu

© Scanpix

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns pērn ir iztērējis neskaitāmus miljonus, lai iegādātos klavieres, mašīnas un pat teātri, ziņo dailymail.co.uk.

Kims Čenuns pērn izcēlies ar iespaidīgiem tēriņiem dažādām luksusprecēm, kuru skaitā ir arī teātra iegāde, kura ietilpība ir līdz vienam tūkstotim cilvēku. 2013.gadā Čenuna tēriņi sasnieguši 469 miljonu eiro, teju dubultojot agrāko tēva rekordu, vēsta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņojums. Klīst baumas, ka Čenuns iegūst līdzekļus savam izšķērdīgajam dzīvesstilam, nelegāli pārvedot ziloņkaulu no Āfrikas un tirgojot to Ķīnā, kā arī nelegāli tirgojot alkoholu islāma zemēs.

Bijušais ASV basketbolists Deniss Rodmens pēc Ziemeļkorejas līdera privātās salas apmeklējuma pērnā gada oktobrī komentējis Čenuna dzīvesstilu kā septiņu zvaigžņu ballīti ar kokteiļu pārpilnību, luksusa jahtām un ūdensmotocikliem.

ANO ziņojis, ka Ziemeļkoreja vēl aizvien ir viena no 34 valstīm pasaulē, kam nepieciešama ārēja palīdzība, lai pabarotu tās cilvēkus- teju 3 miljoni iedzīvotāju ikdienā cieš badu. ANO saņēmis arī neskaitāmas sūdzības  par valsts valdības patvaļu, piemēram, apvainojumus slepkavībās, izvarošanā, spīdzināšanā, paverdzināšanā un noaupīšanā.

Jau ziņos, ka Kims Čenuns pārņēmis kontroli Ziemeļkorejā 2012.gadā pēc tēva Kima Džongila nāves.