Kijevas Neatkarības laukumā snaiperi nogalina cilvēkus; 50 bojāgājušie

© Scanpix

Ceturtdien Kijevas Neatkarības laukumā nogalināti jau vismaz 50 cilvēki.

Bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas noguldītas pie kafejnīcas "McDonalds" un galvenās pasta ēkas.

Pašaizsardzības vienību pārstāvji saka, ka viņus nogalinājuši milicijas snaiperi, kas izvietojušies uz ēku jumtiem un tēmē cilvēkiem galvā.

Tiek ziņots, ka šaušana joprojām turpinās.

Kā pavēstīja opozīcijas partijas "Svoboda" ("Brīvība") preses dienests, snaiperi šauj arī pa mediķiem, kas cenšas palīdzēt ievainotajiem.

Desmit nogalinātie guļ netālu no viesnīcas "Kazackij" Neatkarības laukuma malā, ziņoja aģentūras AFP žurnālists, norādot, ka laukumā sākušās jaunas sadursmes starp protestētājiem un smagi bruņoto miliciju.

Mediķi ziņo, ka vēl 13 nošautie cilvēki nogādāti viesnīcā "Ukraina".

Aģentūra AP, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņo, ka nogalināts arī viens milicis, bet 28 likumsargi guvuši šautas brūces.

"Ukrainska pravda" vēsta, ka Kijevā no armijas daļas Vozduhovlotskas ielā gatavojas izbraukt kaujinieki, izeju mēģina bloķēt tur sapulcējušās sievietes.

Aktīvisti Kijevā ar diviem  trolejbusiem un vieglo automašīnu bloķējuši milicijas vienību kazarmas, kas atrodas Nacionālās iekšlietu akadēmijas tuvumā. Kā vēsta aktīvisti, kazarmu pagalmā ierindā stājas kaujinieki, tiem tiek izsniegti ieroči.

Aktīvisti netālu no kazarmām aizturējuši tur pulcējošos desmitiem provokatorus (tā sauktās "tituškas"), kuri gribējuši ieiet kazarmās,

Vietēja vara arī slēgs visas Kijevā esošās degvielas stacijas, lai tā traucētu opozīcijas atbalstītājiem nodrošināties ar Molotova kokteiļiem.

Svarīgākais