Ukrainā panākts pamiers

© Scanpix

Ukrainas opozīcijas līderi partijas "Batkivščina" vadītājs Arsēnijs Jaceņuks, partijas "UDAR" līderis Vitālijs Kļičko un partijas "Svoboda" līderis Oļegs Tagņiboks trešdienas vakarā tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču vienojušies par pamieru, vēsta Unian.

Kā žurnālistiem pēc tikšanās stāstījis  partijas "Batkivščina" līderis Jaceņuks: "Ir pozitīvi jaunumi. Maidana šturmēšana un atbrīvošana nenotiks. Pašlaik pasludināts pamiers un sākušās sarunas par situācijas stabilizācijas procesu."

Jaceņuks arī norādījis, ka valdība plānojusi izsludināt ārkārtas stāvokli valstī un naktī atbrīvot no portestētājiem Neatkarības laukumu.

Arī Ukrainas prezidenta kanceleja apstiprinājusi, ka sarunās  starp opozīciju, Ukrainas prezidentu un citām augstākajām amatpersonām, vienojušies par pamieru un sarunu uzsākšanu.

Sarunās no valdības puses piedalījās prezidenta administrācijas vadītājs Andrejs Kļujevs, viņa vietnieks Andrejs Portnovs un tieslietu ministra vietas izpildītāja Jeļena Lukaša.

Pēc tikšanās puses paziņojušas par pamieru un sarunu procesa uzsākšanu "nolūkā pārtraukt asinsizliešanu, stabilizēt situāciju valstī" un panākt "pilsonisko mieru".

Opozīcijas partiju līderi tikušies arī personiski ar Janukoviču.

Svarīgākais