Nekārtībās Kijevā nogalināts pirmais žurnālists

© Scanpix

Kijevā nekārtību gaitā, kas ar jaunu sparu atsākās otrdien, dzīvību zaudējis laikraksta "Vesti" žurnālists Vjačeslavs Veremijs, trešdien vēsta Piektais telekanāls.

Aktīvisti sociālajos tīklos ziņo, ka žurnālista nāves iemesls ir šautas brūces.

"Ātrās palīdzības slimnīcā nomiris laikraksta "Vesti" žurnālists Vjačeslavs Veremijs. Viņu pie Miķeļa laukuma izvilka no taksometra. Piekāva un iešāva krūtīs. Atceros viņu no avīzes "Gazeta po Kijevski" laikiem. Viņam palika dēls Maksims, četrus gadus vecs," raksta kāds bojāgājušā kolēģis.

Žurnālists nule kā atgriezies darbā pēc slimības atvaļinājuma, apliecināja laikrakstā "Vesti". Pirms mēneša 20.janvārī sadursmju gaitā Gruševska ielā viņam traumēta acs, un viņš daļēji zaudējis redzi.

Nekārtībās Kijevā otrdien un naktī uz trešdienu dzīvību zaudējuši vairāk nekā 20 cilvēku, tomēr precīzs upuru skaits pagaidām nav zināms, vēsta ziņu aģentūra "Interfax Ukraina".

Atbilstoši Ukrainas Iekšlietu ministrijas datiem otrdien un trešdien dzīvību zaudējuši deviņi milicijas darbinieki. Veselības aizsardzības ministrija ziņoja, ka otrdien līdz plkst.23 dzīvību bija zaudējuši 11 masu protestu dalībnieki, bet 114 cilvēki tikuši hospitalizēti.

Tomēr nakts laikā pienāca ziņas par vairākiem bojāgājušajiem protestētāju rindās. Dažu līķi atrodas Miķeļa klosterī, kur ir izvietots lauka hospitālis.

Ievainoto skaits atbilstoši dažādām aplēsēm svārstās no dažiem simtiem līdz tūkstotim cilvēku.

Otrdien Kijevā valdības kvartālā izraisījās sīvas sadursmes milicijas un protesta akcijas dalībnieku starpā.

Kijevas centrā arī trešdien no rīta turpinās sadursmes starp protestētājiem, kas ir sapulcējušies Neatkarības laukumā, un to ielenkušajiem miličiem.

Svarīgākais