Kijevas Neatkarības laukumā ieradīsies Eiropas valstu vēstnieki;sadursmēs 9 bojāgājušie

Ukrainas opozīcijas partijas "Batkivščina" pārstāvis, parlamenta deputāts Sergejs Soboļevs Neatkarības laukumā Kijevā paziņojis, ka pēc stundas pie opozicionāriem laukumā ieradīsies Ukrainā rezidējošie Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieki.

"Pēc stundas šeit ieradīsies visu Eiropas valstu vēstnieki, lai tiktos ar Maidana vadību," pavēstīja Soboļevs.

Viņš arī vērsās pie visiem Kijevā dzīvojošajiem vīriešiem, aicinot arī doties uz Neatkarības laukumu, lai piedalītos opozīcijas nometnes aizstāvēšanā.

"Pietiek skatīties televizoru! Šeit, Maidanā, izšķiras jūsu bērnu un mazbērnu nākotne," uzsvēra deputāts.

Jau ziņots, kā pēc otrdien notikušajām sadursmēm starp "opozīcijas atbalstītājiem, milicijas un "Berkut" vienībām, bojā gājuši jau deviņi cilvēki, to vidū protestētāji un divi milicijas darbinieki.  Bojāgājušo vidū ir divas valdošās Reģionu partijas amatpersonas,  viena pēc milicijas ziņām nosmakusi dūmos. Medpunktā, kas iekārtots protestētāju ieņemtajā Kijevas Virsnieku namā, no valdības kvartālā gūtajiem šautajiem ievainojumiem miruši trīs protestētāji. Viens ievainotais no šautas brūces miris ātrās palīdzības mašīnā, bet divi miruši ar sirdstrieku. Iekšlietu ministrija arī ziņo, ka sadursmēs ievainoti 47 miliči.

Ukrainas presē esot mpublicēti bojāgājušo saraksti, starp bojāgājušajiem esot arī kustības "Svoboda" dalībnieks Sergejs Didiks.

Milicijas spēki atspieduši protestētājus līdz Neatkarības laukumam un jau mēģinājuši triecienā ieņemt barikādes, kas sedz pieejas opozīcijas nometnei.

Pēc pēdējā ziņām, Neatkarības laukumam blakus esošajā Eiropas laukumā parādījušies vairāki desmiti cilvēku, kas tērpušies militārās uniformās bez atšķirības zīmēm un bruņoti ar Kalašņikova automātiem.

Saņemtas arī ziņas, ka Kijevas centrā ielās parādījušies bruņutransportieri. Kā vēsta Unian, protestētājiem izdevies vienu no bruņutransportieriem apturēt un piespiest doties projām no notikumu vietas. Kijevā pamatojoties uz iespējamajiem terorisma draudiem slēgta metro satiksme.

 Tikmēr Ukrainas ministru kabinets izplatījis paziņojumu, kurā teikts:" pēc pusnakts 19. februārī  būs ierobežota transporta satiksme Kijevas virzienā, tas tiks darīts, lai nepieļautu konflikta saasināšanos un cilvēku upurus."

Kā vēsta Unian, jau 20.00 vakarā pēc vietējā laika Kijevā apstādināta visa satiksme, metro nestrādā, pilsētas centrs bloķēts, bet uz lielākajiem ceļiem izveidojušies sastrēgumi.

Kijevas centrā "Berkut" vienības un milicijas spēki sākuši uzbrukumu Neatkarības laukumam,viens bruņutransportieris ietriecies barikādēs un aiz viņa uzbrukumā dodas milicijas spēki.

Kā vēsta aculiecinieki, no dažādām pusēm milicija uz laukumu sūta trīs ūdensmetējus, vienlaikus tā sākusi šaut ar trokšņa granātām,visapkārt sprāgstot petardes.

Opozīcijas aizstāvji no barikāžu puses miliciju apmētā ar "Molotova kokteiļiem."

Svarīgākais