Uzbrukumā kristiešu ciematam Nigērijā nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki

Uzbrukumā kristiešu ciematam Nigērijas ziemeļaustrumos sestdien nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki, svētdien paziņojis Borno senators Ali Ndume.

Aizdomās par uzbrukumu tiek turēti islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieki.

"Uzbrucēji nogalinājuši 106 cilvēkus (..). 60 no mirušajiem jau apbedīti," informēja Ndume, piebilstot, ka uzbrukumi reģionā kļūst arvien biežāki un nāvējošāki.

Borno štatā, kas tiek uzskatīts par "Boko Haram" bāzes vietu, kopš pērnā maija izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Kāds vietējais zemnieks, kuram izdevās izbēgt no islāmistu uzbrukuma, stāstīja, ka uzbrucēji ieradušies sešās kravas automašīnās un ar motocikliem. Viņi bija ģērbušies armijas formās un deva rīkojumu visiem ciemata vīriešiem sapulcēties laukumā, kur sāka tos slepkavot.

Pēc tam viņi pārmeklēja māju pēc mājas, nogalinot tos cilvēkus, kuri bija paslēpušies.

"Boko Haram", kuras nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu Nigērijas ziemeļdaļā, kuru apdzīvo galvenokārt musulmaņi.

Valsts dienvidos vairums iedzīvotāju ir kristieši, tomēr abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.

Kopumā kopš 2009.gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība prasījusi vairāk nekā 3600 cilvēku dzīvību.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais