Facebook ASV paplašina dzimuma opcijas izvēles

© skanpix

Sociālais tīkls Facebook Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotājiem turpmāk pie dzimuma izvēles opcijas piedāvās ne tikai variantus "vīrietis" vai "sieviete"- būs iespējams izvēlēties pašam savu variantu.

"Facebook lietotāji no visas valsts ir vēlējušies iespēju atspoguļot savu dzimumu precīzi," stāsta viena no projekta īstenotājām Alisona Palmere. Dēļ neskaitāmu sociālā tīkla lietotāju "sarežģītajiem" dzimumiem, papildus opcijai "vīrietis" un "sieviete" ASV tagad tiek piedāvats pašam izvēlēties un sava dzimuma variantu.

"Kad Jūs ieejat Facebook, lai aplūkotu cilvēkus un organizācijas, kas Jūs interesē, mēs vēlamies, lai Jūs justos komfortabli un varētu būt patiess un autentisks," rakstīts Facebook oficiālajā paziņojumā.  Sociālais tīkls, veidojot šo projektu, ir sadarbojies ar vadošajām geju, lesbiešu, biseksuāļu un transseksuāļu organizācijām.

Pārsvarā sociālo mediju reakcija ir bijusi pozitīva, lai arī daudzi joko, ka būs nepieciešams izmantot vārdnīcu, lai noskaidrotu neskaitāmo dzimuma identitātes terminu nozīmi. Pagaidām vēl nav zināms, kad šāda opcija būs pieejama arī citās valstīs.

Svarīgākais