Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vēl viens Dānijas zoodārzs plāno atbrīvoties no žirafes

© Scanpix

Jau otrais zoodarzs Dānijā plāno atbrīvoties no pilnīgi veselas žirafes, kura vārds, tāpat kā publiski nogalinātajam vārdabrālim, arī ir Mariuss.

Neilgi pēc skandalozās publiskās žirafes nogalināšanas kādā Dānijas zoodārzā, vēl viens Dānijas zoodārzs ir apņēmies atbrīvoties no žirafes, kura vārds arī ir Mariuss. Šāds lēmums pieņemts, jo septiņus gadus vecā Mariusa gēni tika atzīti kā nederīgi veselīgas sugas turpināšanai, turklāt drīzumā plānota žirafu mātītes ierašanās.

Zoodārza pārstāvji skaidro, ka pēc mātītes ierašanās Mariuss sāks cīnīties ar jaunākajiem tēviņiem par mātīti, līdz ar to viņš vairs nevarēs uzturēties kopā ar pārējām žirafēm. Iespējas žirafei atrast kādu citu dzīvesvietu ir mazas- pat ja viņu paturērtu zoodārzā, Mariusam nāktos dzīvot sliktos apstākļos. "Daudzās vietās, kur netiek pieņemts šāds lēmums, dzīvnieki ne tikai dzīvo sliktos apstākļos, bet arī viņiem nav atļauts vairoties. Mēs nedomājam, ka tas ir pareizi," par spīti dzīvnieku tiesību aizsardzības aktīvistiem ziņo zoodārza pārstāve. Vēl gan nav izlemts, vai arī šī dzīvnieka nogalināšana būs publiska.