Fotogrāfs Ņujorkā atklāj cilvēka sejas izskatīgāko pusi

© Scanpix/Reuters

Kāds fotogrāfs no Ņujorkas, uzņemot portretu un spoguļattēlā izveidojot fotogrāfiju no katras sejas puses, ir atklājis cilvēka sejas "labāko pusi", vēsta dailymail.co.uk.

Fotogrāfs Alekss Džons Beks no Ņujorkas, uzņemot 10 cilvēku portretus un izveidojot katrai sejas pusei simetrisku attēlu, atklāja, ka labā cilvēka sejas puse ir izskatīgāka, nekā kreisā.

"Es biju pārsteigts par smalko, bet nenoliedzamamo atšķirību starp abu sejas pušu vaibstiem," stāsta Beks. Šim nelielajam pētījumam fotogrāfs bija izvēlējies kopā 10 vīriešus un sievietes ar atšķirīgu izskatu un ādaskrāsu. Viņš stāsta, ka fotografētie cilvēki, ieraugot eksperimenta rezultātu, ir bijuši gan pārsteigti, gan izrādījuši mulsumu un nepatiku. Jo simetriskākas ir abas cilveka sejas puses, jo līdzīgāki ir iegūtie attēli ar katru no sejas pusēm spoguļattēlā.

"Pats fakts, ka viena sejas puse ir izteiksmīgākā par otru, ir satraucošs, atklājot absolūtas kontroles trūkumu pār elementāru cilvēka sejas vaibstu funkcionēšanu," stāsta Alekss Džons Beks. Zinātnieki skaidro, ka kreisā sejas puse ir ekspresīvāka par labo, jo to kontrolē tā smadzeņu daļa, kas ir atbilīga par emocijām. Līdz ar to kreisajā sejas pusē ir vērojams vairāk izmaniņu un aktivitātes, nekā labajā.