ASV Pārstāvju palāta izsaka atbalstu ukraiņu tautai

ASV Pārstāvju palāta pirmdien apstiprināja rezolūciju, kurā pausts atbalsts ukraiņu tautai un izteikts aicinājums visām konfliktā iesaistītajām pusēm atturēties no vardarbības. Par rezolūciju balsoja 381 likumdevējs, bet pret tikai divi.

Dokumentā Pārstāvju palāta paudusi atbalstu "ukraiņu tautas cīņai, lai izveidotu neatkarīgu, demokrātisku un stipru Ukrainu, kas būtu brīva no ārvalstu iejaukšanās".

"Mēs aicinām Ukrainas valdību izrādīt savaldību un ievērot tautas demokrātiskās vēlmes, kā arī aicinām visas puses izvairīties no vardarbības," teikts ASV Kongresa apakšpalātas atbalstītajā rezolūcijā.

Dokumentā pausts arī satraukums par varasiestāžu vardarbīgo vēršanos pret demonstrantiem.

"Lai gan mūs iedrošina nesen pieņemto antidemokrātisko likumu daļēja atcelšana, mēs joprojām mudinām Ukrainas valdību ievērot visas Ukrainas pilsoņu demokrātiskās tiesības," uzsver ASV likumdevēji, vienlaikus paužot nopietnu satraukumu par Maskavas iejaukšanos Ukrainas notikumos.

"Mūs arī satrauc ziņas, ka aiz nesenās amerikāņu un eiropiešu diplomātiskās saziņas pārtveršanas un nodošanas atklātībai stāv Krievija, kas ir nepārprotams starptautiskās diplomātijas normu pārkāpums nolūkā sašķelt Savienotās valstis un Eiropu," teikts rezolūcijā.

Svarīgākais