Londonas metro darbinieku streiks ietekmējis miljoniem ceļotgribētāju

Londonas metro darbinieki otrdienas vakarā sāktais 48 stundu ilgu streiks jau ietekmējis vairākus miljonus iedzīvotāju, kuri saskārušies ar vilcienu kavējumiem un satiksmes traucējumiem.

Šī streika dēļ trešdien nedarbojas trīs no 11 metro līnijām, bet pārējās samazinājušas pakalpojumu apjomu, kamēr daudzas stacijas tikušas slēgtas.

Tā kā Londonā dzīvojošie spiesti izvēlēties autobusus un virszemes vilcienu pakalpojumus, pilsētas ielas trešdien ir neraksturīgi pārpildītas ar automašīnām un cilvēkiem, kuri uz darbu dodas arī kājām.

Sabiedriskā transporta nedienas, kuras, visticamāk, ilgs līdz streika pārtraukšanai ceturtdienas vakarā, saasinājusi arī virszemes vilcienu kavēšanās, ko izraisījuši nokrišņi un vēja brāzmas.

Protestējot pret iecerēto biļešu kasu likvidēšanu, metro darbinieku streiku organizējusi Dzelzceļa, kuģniecības un transporta arodbiedrība (RMT) un Transporta nozarē algoto personu arodbiedrība (TSSA).

Ja arodbiedrības nepanāks savu prasību izpildi, arī nākamnedēļ paredzēts rīkot divu dienu ilgu streiku.

Tikmēr Londonas mērs Boriss Džonsons norāda, ka šis streiks ir bezjēdzīgs un plānotās reformas ir svarīgas.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais