Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

52 gadus veca neredzīga sieviete pārklāj savu ķermeni ar tetovējumiem

© foto.scanpix.ee/

Frena Atkinsone pēdējos trīs gadus ir pavadījusi simtiem stundu tetovēšanas salonā, lai pārklātu savu ķermeni ar tetovējumiem, ko nekad neieraudzīs.

52 gadus vecā Frena Atkinsone no Velsas, Anglijā, kas cieš no iedzimtas deģeneratīvas acu slimības, pēdējo trīs gadu laikā ir pavadījusi 416 stundas tetovēšanas salonā, lai visu savu ķermeni izdaiļotu ar tetovējumiem. Viņa sāka zaudēt redzi jau pusaudža vecumā un pašreiz ir gandrīz pilnībā akla. Frena stāsta, ka jau pusaudžu vecumā viņai tetovējumi ir likušies pievilcīgi.

"Savu pirmo tetovējumu ar lidojošu pegasu es ieguvu jau pirms 25 gadiem, pirms slimīiba vēl nebija tik ļoti progresējusi," stāsta 52 gadus vecā velsiete. "Pirms apmēram trīs gadiem es vienu rītu pamodos un es izlēmu, ka vēlos visu savu ķermeni pārklāt ar tetovējumiem." Sākotnēji Frena pie sava tetovēšanas mākslinieka gāja vienreiz nedēļā pa divām stundām, bet pērn dubultoja tetovēšanas salonā pavadīto laiku. "Es sacīju viņam, ka vēlos ēģiptiešu motīvu uz muguras, bet ar pārējo ķermeni var darīt, ko vien vēlas."

Frena Atkinsone savas ieceres piepildīšanai ir ir iztērējusi tūkstošiem mārciņu un viņa stāsta, ka vissāpigāk ir bijis tetovēt ceļus, paduses un potītes. Viņa apgalvo, ka vairs neliksies zem tetovēšanas adatas, izņemot pāris pēdējos pielabojumus. Arī viņas vīrs Rons ir tetovējumu entuziasts un visu šo laiku ir atbalstījis sievas lēmumu. Frena stāsta, ka vīrs Rons un viņas tetovēšanas mākslinieks Grezs Bovmans ir viņas acis, aprakstot, kā izskatās tetovējumi uz viņas ādas no kakla līdz pat potītēm.