PVO brīdina par iespējamu vēža uzliesmojumu

© foto.scanpix.ee/

Pasaules Veselības organizācijas(PVO) zinātnieki brīdina, ka pasaulē drīz var pamatīgi palielināties vēža pacientu skaits, ja cilvēki turpinās dzīvot tikpat neveselīgi, kā pašreiz, vēsta bbc.com.

Pasauli sagaida vēža uzliesmojs, ja netiks ierobežots cukura un alkohola patēriņš, ziņo PVO zinātnieki. Viņi paredz, ka ar vēzi slimo cilvēku skaits pasaulē līdz 2035.gadam pieaugs līdz 24 miljoniem gadā. PVO uzsver, ka vēzi ir nepieciešams sākt apkarot tagad, mēģinot novērst aptaukošanos, smēķēšanu un alkohola patēriņu. Pasaules vēža pētniecības fonds informē, ka pašreiz ir novērojams satraucošs naivums un neziņa par diētas nozīmi vēža prevencijā.

Pašreiz pasaulē gada laikā vēzis tiek konstatets apmēram 14 miljoniem cilvēku, taču PVO prognozē, ka tas varētu pieaugt līdz 19 miljoniem 2025.gadā, savukārt 2030.gadā tas varētu jau sasniegt 22 miljonus.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais