Latvijas vēstniecība Čehijā piedalās Ziemassvētku labdarības tirdziņā

Prāgā, viesnīcā "Hilton Prague" 13. decembrī notiek tradicionālais Prāgas Diplomātu dzīvesbiedru asociācijas rīkotais Starptautiskais Ziemassvētku labdarības tirdziņš.

Paredzēts, ka savu valstu tradicionālos izstrādājumus tirdziņā piedāvās aptuveni 50 Čehijas Republikā akreditētās ārvalstu vēstniecības.

Latvijas stends būs īpašs ar to, ka interesentiem tiks piedāvāta Latvijas pārtikas ražotāju "Latvijas Balzams", "Laima", "Brīvais Vilnis" un "Pūre" sponsorētā produkcija - iepriekšējos gados ļoti pieprasīti bijuši ne tikai Latvijā ražotais Melnais balzams, šokolādes izstrādājumi, zivju konservi un dažādu veidu ievārījumi, bet arī "Lāču" rupjmaize un augļu maize, beķerejas "Flora" cepumi un piparkūkas, SIA "Kronis" dzērvenes pūdercukurā un uzņēmuma "Skrīveru saldumi" konfektes "Gotiņa".

Interesentiem būs iespēja iegādāties bērnu apģērbu salona "Zaza Couture" daudzkrāsaino produkciju un mākslinieces Ivetas Vecenānes veidotās rotas, kuras Prāgā izraisīja lielu interesi mākslinieces izstādes laikā Latvijas vēstniecības telpās šā gada septembrī.

Katra Ziemassvētku tirdziņa ieejas biļete piedalīsies loterijā, kurā izlozē atsevišķu vēstniecību sarūpētās balvas.

Tirdziņš ir populārs Prāgas iedzīvotāju vidū, ik gadu to apmeklē aptuveni 10 000 interesentu, no tirdziņa iegūtie līdzekļi tiek novirzīti Diplomātu dzīvesbiedru asociācijas izraudzītiem labdarības projektiem.

Tāpat kā gadu iepriekš, arī šogad viena no tirdziņa galvenajām koordinatorēm ir Latvijas vēstniecības padomnieka dzīvesbiedre Daiga Bondare.

Latvijas vēstniecība ir pateicīga Latvijas uzņēmumiem, kuri ziedoja produkciju Ziemassvētku labdarības tirdziņam Prāgā – a/s "Latvijas Balzāms", a/s "Laima", a/s "Brīvais Vilnis", SIA "Pure Food", kā arī pateicas par atsaucību pārējiem sadarbības partneriem.

Svarīgākais