Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Atklājies, ka Harija Potera sāgai bija paredzēts pavisam citadāks noslēgums

© Scanpix

Septiņus gadus pēc pēdējās grāmatas izdošanas par Hariju Poteru autore Dž. K. Roulinga ir atzinusi, ka vienai no galvenajiem grāmatas varoņiem - Hermionei Greindžerai - noslēgumā būtu vajadzējis apprecēties ar Hariju Poteru, nevis viņa labāko draugu Ronu Vīzliju, ziņo cnn.com.

Viena no mūsdienu literatūras slavenāko darbu autorēm, Dž. K. Roulinga septiņus gadus pēc populārās Harija Potera grāmatu sērijas pēdējās grāmatas izlaišanas, intervijā ar dzīvesstila žurnālu "Wonderland" ir atzinusi, ka tomēr Harijam Poteram vajadzēja apprecēties ar Hermioni Greindžeru.

Grāmatu sērijās galvenajam varonim Harijam Poteram ir divi labākie draugi - Rons Vīzlijs un Hermione Greindžera. Pēdējās grāmatas noslēgumā Rons apprec Hermioni, savukārt Harijs - Rona māsu Džinniju. Autore stāsta, ka Rons un Hermione grāmatā tomēr ir savesti kopā nevis tāpēc, ka tam ir kāda saistība ar literatūru vai stāsta veidošanu, bet gan tāpēc, ka ir vēlējusies pieturēties pie sākotnējās idejas.

"Es zinu, atvainojos" viņa stāsta. "Es jau varu dzirdēt fanu saniknojumu un dusmas, ko šis paziņojums var izraisīt, bet, ja godīgi, laiks ir devis man jaunu perspektīvu. Tā bija izvēle, ko veicu balstoties uz personīgiem iemesliem, nevis lai uzturētu stāsta ticamību.  Vai es laužu cilvēku sirdis, sakot šo? Ceru, ka nē."