Kijevā ministrijas ēkā sākusies apšaude

© Scanpix

Kijevā Agrārās politikas ministrijas ēkā trešdien izraisījusies apšaude, no notikuma vietas vēsta izdevuma "Aif.ua" korespondents.

Milicija gan neapstiprina ziņas, ka ministrijas ēkā būtu notikusi apšaude.Notiekot mēģinājums no ēkas padzīt kustības "Kopīgā lieta" aktīvistus, kas to piektdien ieņēma. Kas tieši piedalās pretējā pusē, pagaidām nav skaidrs. Ministrijas telpās notiek apšaude, lido granātas.

Cilvēki, kuri mēģināja iekļūt ēkā, paziņojuši, ka viņiem ir deputātu pilnvarojums, lai atbrīvotu namu. Nav izdevies noskaidrot, kas šo pilnvarojumu izdevis, jo uzbrucējus no ēkas piektā stāva sāka apliet ar ūdeni.

Vēlāk izdevās uzzināt, ka ministrijas ēku triecienā mēģinājuši ieņemt tā dēvētās "Svjatoslava sotņas" kaujinieki.

Atbilstoši viņu teiktajam pastāvot vienošanās par ēkas atbrīvošanu apmaiņā pret arestēto demonstrantu grupas atbrīvošanu.

Tagad ministrijas ēku norobežojis likumsargu kordons, un tajā neviens netiek ielaists. Iziet no ēkas var, tajā atrodas ievainotie.

"Kopīgās lietas" aktīvistiem nekas neesot zināms par vienošanos, kuru ir panākusi Maidana aizsardzības komiteja un partija "Svoboda" ("Brīvība") no vienas puses un valsts vara no otras, norādīja "Aif.ua" korespondents.

Ap plkst.11.50 (pēc vietējā un Latvijas laika) no ēkas sāka izvest ievainotos "Kopīgās lietas" aktīvistus. Grīdas ēkā ir nolietas ar ūdeni. Žurnālisti tajā netiek ielaisti.

Agrārās politikas ministrija atrodas Kreščatika ielā, 100 metru attālumā no Neatkarības laukuma.

Krīze Ukrainā aizsākās novembrī, kad prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES).

Tūkstošiem cilvēku iesaistījušies protestos pret valdību, Kijevā saslējuši barikādes un izveidojuši protesta nometnes.

Jauna krīzes eskalācija aizsākās 19.janvārī, kad Kijevas centrā izraisījās iepriekš nepieredzēti vardarbīgas sadursmes protestētāju un miliču starpā. Pēdējo dienu sadursmēs dzīvību zaudējuši četri aktīvisti.

Protestētāju grupas Kijevā ieņēmušas vairākas ministriju ēkas un uzbrukušas administrācijas ēkām arī ārpus galvaspilsētas.

Trešdien demisionēja Ukrainas valdība.

Svarīgākais