Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Par tvitersensāciju kļūst Soču olimpiskā centra dubultā tualete

© foto.scanpix.ee

Raidorganizācijas "BBC" korespondenta Stīva Rozenberga sociālajā portālā "Twitter.com" ievietotā fotogrāfija ar divvietīgu vīriešu tualeti Soču olimpiskajā biatlona centrā neilgā laika periodā ir kļuvusi par sensāciju, piesaistot visas pasaules uzmanību, vēsta bbc.co.uk.

Lai arī olimpiskais biatlona centrs Sočos tika pabeigts jau gandrīz pirms diviem gadiem, tās dīvainais vīriešu tualetes labierīcību izkārtojums pasaules uzmanību ir piesaistījis vien nesen. Raidorganizācijas "BBC" korespondenta Stīva Rozenberga ievietotā fotogrāfija ar diviem klozetpodiem Soču olimpiskajā biatlona centrā, kas bez starpsienas atrodas viens otram blakus, sociālajā portālā "Twitter.com" ir ieguvusi lielu popularitāti un jau vairāki tūkstoši vietnes lietotāju ir dalījušies ar šo informāciju. Pie fotogrāfijas Stīvs pievienoja aprakstu: "Man dubultojas redze džentlmeņu labierīcībās olimpiskajā biatlona centrā". Nākamajā dienā korespondents atkārtoti publicēja līdzīgu fotogrāfiju ar šiem pašiem klozetpodien ar komentāru: "Lai ieviestu skaidrību- šis nav fotošops. Jūs varat redzēt manu atspulgu uz ūdens nolaižamā slēdža".

Neizpaliek arī sarkastiski un ironiski komentāri no "Twitter.com" lietotājiem. Daļa joko par Krievijas pretrunīgo "geju propagandas" aizlieguma likumu- tualetes projektētāji "izprot seksuālo minoritāšu vajadzības". Savukārt citi norāda, ka tualetes papīra ruļļu turētājs atrodas tālāk, nekā rokas stiepiena attālumā no poda. Par šo fotogrāfiju ir izteicies arī Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, norādot, ka divu labierīcību izmaksas bija 28 tūkstoši rubļu, bet šīs lietas radītais apkaunojums esot nenovērtējams.

Lai arī olimpiskais biatlona centrs Sočos tika pabeigts jau gandrīz pirms diviem gadiem, tās dīvainais vīriešu tualetes labierīcību izkārtojums pasaules uzmanību ir piesaistījis vien nesen.