Ukrainas premjers paziņo par atkāpšanos

© Scanpix

Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs otrdien paziņojis par demisiju.

"Šobrīd vissvarīgākais ir saglabāt Ukrainas vienotību un nedalāmību. Tas ir daudz svarīgāk par jebkādiem personīgiem plāniem vai ambīcijām. Tādēļ esmu pieņēmis šo lēmumu," skaidroja Azarovs.

Reaģējot uz Azarova paziņojumu, viens no Ukrainas opozīcijas līderiem - partijas UDAR dibinātājs Vitālijs Kļičko - norādīja, ka Azarova atkāpšanās ir tikai solis uzvaras virzienā.

"Vairākus mēnešus mēs esam teikuši, ka ielās notiekošais ir rezultāts arī pašreizējās valdības darbībai. Šī nav uzvara, bet gan solis uz uzvaru," sacīja Kļičko.

Otrdien Ukrainas parlamentā notiek parlamenta ārkārtas sēde, kurā tiek lemts par protestus ierobežojošo likumu daļēju atcelšanu un citām opozīcijas prasībām.

Jau vēstīts, ka krīze Ukrainā aizsākās novembrī, kad prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES).

Tūkstošiem cilvēku iesaistījušies protestos pret valdību, Kijevā saslējuši barikādes un izveidojuši protesta nometnes.

Jauna krīzes eskalācija aizsākās 19.janvārī, kad Kijevas centrā izraisījās iepriekš nepieredzēti vardarbīgas sadursmes protestētāju un miliču starpā. Pēdējo dienu sadursmēs dzīvību zaudējuši četri aktīvisti.

Protestētāju grupas Kijevā ieņēmušas vairākas ministriju ēkas un uzbrukušas administrācijas ēkām arī ārpus galvaspilsētas.

Svarīgākais