Ušakovs ieguvis Krievijas Biogrāfijas institūta Gada cilvēka balvu

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) ieguvis Krievijas Biogrāfijas institūta Gada cilvēka titulu, apstiprināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Institūts apbalvojumu "Gada cilvēks Krievijā" pasniedz kopš 1992.gada. Ušakovam balva piešķirta par "starptautisko attiecību harmonizēšanu".

Kopā ar Rīgas mēru "Gada cilvēka Krievijā" titulu ieguvuši arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, premjerministrs Vladimirs Putins un Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils.

Ušakovs ir gandarīts, ka novērtēts viņa darbs un ka Krievijā ir izskanējis Rīgas vārds, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Ivāna. Uz balvas pasniegšanu gan Rīgas mērs nevarēs ierasties, jo atradīsies komandējumā Kopenhāgenā, atzīmēja Ivāna.

2003.gadā Gada cilvēka Krievijā titulu ieguva toreizējais Saeimas Tautas saskaņas partijas (TSP) frakcijas (tagad - "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas) priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs tika apbalvots nominācijā "Valsts un politiskā darbība". Urbanovičs ticis apbalvots ar šo goda nosaukumu kā Baltijas foruma priekšsēdētājs.

Pasaulē

Ukraina ir darījusi visu iespējamo, lai izvairītos no Amerikas ievilkšanas karā, taču, ja Krievija uzvarēs, tam būs katastrofālas sekas pašai Amerikai, tā intervijā laikrakstam “The New Yorker” sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš piebilda - ja Ukraina nebūtu pretojusies, Putins būtu devies tālāk.

Svarīgākais