Īrijā Latvijas krievs iesloga mājās internetā iepazītu meiteni

© F64 Photo Agency

Par internetā iepazītas sievietes ieslodzīšanu savās mājās un iekaustīšanu Īrijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais, vēsta laikraksts "Irish Times".

34 gadus vecais Rinalds Kosmačovs Dublinas apgabala tiesā atzina savu vainu vardarbībā pret sievieti un ieslodzīšanu savās mājās 2011.gadā 21.novembrī.

Gan notiesātais, gan viņa upuris ir Latvijas krievi, un viņi iepazinušies krievu iepazīšanās portālā.

Pāris bija tikušies jau dažos randiņos, bet liktenīgajā vakarā devušies uz Kosmačova mājokli, kur notikusi ballīte. Krietna iedzeršana turpinājusies arī nākamajā dienā.

Cietusī tiesā sacīja, ka viņa ap pusdienlaiku devusies gulēt Kosmačova mājoklī, bet pēc dažām stundām pamodusies no tā, ka Kosmačovs mēģina viņu skūpstīt.

Sieviete mēģinājusi izrauties, bet Kosmačovs aizslēdzis mājokļa durvis un paziņojis, ka nelaidīs viņu prom. Tad sieviete mēģinājusi ar krēslu izsist logu, taču Kosmačovs viņu apturējis un iesitis pa seju.

Galu galā sievietei izdevies izlauzties un meklēt palīdzību pie kaimiņiem. Policistiem Kosmačovs sākotnēji apgalvojis, ka viņš vēlējies paturēt dāmu mājoklī, lai viņa atskurbtu.

Kosmačovs atzina savu vainu par sievietes ieslodzīšanu un iesišanu, tiesā atvainojoties savam upurim.

Kaut arī Kosmačovam ir vairākas iepriekšējas sodāmības par satiksmes noteikumu pārkāpšanu un huligānismu, tiesa viņam piesprieda 18 mēnešu cietumsodu, bet tā izciešana nosacīti atlikta uz diviem gadiem.

Svarīgākais