Protestētāji uzbrūk vairāku Ukrainas apgabalu administrācijas ēkām

Ukrainā vairāki tūkstoši protestētāju ceturtdienas vakarā uzbrukuši administrācijas ēkām Čerkasu un Ternopoles apgabalos, vēsta Ukrainas mediji.

Čerkasu apgabalā miliči no logiem uzbrūkošos apmētā ar trokšņa granātām. Kā ziņo Gazeta ua., miliči iebarikādējušies ēkā. "Miliči no logiem uzbrūkošos aplaista ar ūdeni no ugunsdzēsības šļūtenēm. Ārā ir mīnuss desmit grādu auksts,"vēsta korespondents.

Miličiem ir ieradušies papildspēki- desmit vienības "Grifons" kaujinieki. Protestētāji tos ielenkuši  un saplēsuši tiem apģērbu. Apgabala administrācijas darbiniekus izdevies evakuēt no ēkas pa logu. Savukārt vairāki protestētāji pa izsistajiem pirmā stāva logiem iekļuvuši ēkā un no kabinetiem met ārā dokumentus un tos dedzina.

Tikmēr Ternopoles apgabalā administrācijas ēka pēc aptuveni divas stundas ilušām sadursmēm ieņemta.

Administrācijas ēkas durvis no ārpuses apsargāja vietējā milicija, bet iekšpusē milicijas speciālo uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieki.

Sākumā pūlis pa vienam no ēkas apsargu pulciņa izrāva miličus, kuriem tika norauti uzpleči, bet paši kārtības sargi pa ļaužu rokām tika aizvadīti prom no ielenktā nama.

Pēc tam uzbrucēji izgāza durvis un ielauzās ēkā. "Berkut" kaujiniekiem protestētāji pieprasījuši noņemt ķiveres un parādīt savas sejas, taču tie aizbēguši pa rezerves izeju.

Šobrīd ēkā atrodas vairāki tūkstoši protestētāju, bet uz laukumu plūst jauni ļaužu pūļi.

Garāmbraucošo automašīnu vadītāji ar skaņas signāliem pauž atbalstu opozīcijas aktīvistiem.

Tiek ziņots, ka līdzīga situācija izveidojusies arī Žitomirā, Poltavā un Ivanofrankovskā. 

Ceturtdien opozīcijas aktīvisti jau ieņēmuši Ļvovas un Rivnes apgabalu administrācijas ēkas, kā arī ielenkuši apgabala administrācijas ēku Hmeļņickā.

Opozīcijas atbalstītāji prasa Ukrainas apgabalu gurbernatoru atkāpšanos no amatiem.

Svarīgākais