Opozīcijas līderi tikušies ar Janukoviču

Ukrainas opozīcijas līderi - Vitālijs Kļičko, Arsēnijs Jaceņuks un Oļegs Tjagņiboks šovakar tikušies ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un Nacionālās drošības komitejas vadītāju Andreju Kļujevu, vēsta ārzemju mediji.

Janukovičs tiekas ar opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") līderi Arsēniju Jaceņuku, bijušo pasaules čempionu boksā un opozīcijas partijas UDAR līderi Vitāliju Kļičko un Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītāju Oļegu Tjagņiboku. 

Opozīcijas līderi pēc tikšanās neesot snieguši nekādas ziņas žurnālistiem, bet iekāpuši savos auto un devušies prom.

 Partijas "UDAR" līderis Vitālijs Kļičko tikai garāmejot žurnālistiem izteicies, ka par sarunu rezultātiem pavēstīs tautas sapulcē vēlā trešdienas vakarā.

 Kā ziņo mediji tikšanās ar Ukrainas prezidentu opozīcijai ilgusi trīs stundas un tajā vēl piedalījušies prezidenta padomnieks Andrejs Portnovs un Tieslietu ministre Jeļena Lukaša.

Jā atzīmē, ka kopš politiskās krīzes un protestu sākšanās Ukrainā šī bija pirmā opozīcijas līderu un prezidenta tikšanās.

Savukārt laikā kamēr notika tikšanās Kijevā pie prezidenta administrācijas ēkas izcēlušās sadursmes starp milicijas specvienību "Berkut" un demonstrantiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Sadursmes sākušās Luterāņu ielā. Demonstranti milicijas specvienību, kas novietojusies pie prezidenta administrācijas, apmētā ar "Molotova kokteiļiem".

Jau vēstīts, ka Kijevā, Gruševska ielā, 19.janvārī sākās vardarbīgas sadursmes starp likumsargiem un demonstrantiem. Līdz šim tajās abās pusēs cietuši simtiem cilvēku.

Sākta izmeklēšana par masu nekārtībām.

Jau ziņots, ka  trešdien Kijevas Golosijivas rajonā nodedzināts valdošās Reģionu partijas birojs. Barikādes pie "Dinamo" stadiona ir nojauktas. Arī uz Gruševska ielas daļa barikāžu ir nojauktas, tiesa, sadedzinātās automašīnas stāv tur, kur stāvējušas. Starp tām ir izveidotas ejas.

Kijevas centrā Gruševska ielā, kur trīs dienas pēc kārtas norisinājušās sadursmes starp opozīcijas aktīvistiem un miliciju, sapulcējušies jau vairāk nekā 3000 cilvēku. 

Ap plkst. 19.00 vakarā (pēc vietējā laika) situācija pie "Dinamo" stadiona nav mainījusies, vēsta aģentūra Uninan. Protestējošie met milicijai ar Molotova kokteiļiem un akmeņiem tie savukārt cenšas degmaisījumus nodzēst. Ik pa brīdim protestējušo virzienā tiek raidītas gāzes vai trokšņa granātas.

Protestējošie aktīvi gatavojoties "Berkut" vienību uzbrukumam, tiek vākti akmeņi un citi mešanai izmantojami priekšmeti.  Protestējošo skaits strauji pieaugot.

Vairāki mediji ziņo, ka no Čerņigovas Kijevas virzienā tiek sūtīti tanki.

Svarīgākais