Barrozu aicina atturēties no vardarbības Ukrainā

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu trešdien aicinājis nekavējoties pārtraukt vardarbību Ukrainā.

Barrozu aicina pārtraukt vardarbību un brīdinājis Ukrainas varasiestādes, ka EK cieši sekos līdzi notikumu attīstībai un izvērtēs, kāda varētu būt ES tālākā rīcība un sekas attiecībām ar Ukrainu.

"Mūs uztrauc notikumu attīstība Ukrainā, esam šokēti par pēdējiem notikumiem Kijevā, par bojāgājušajiem, izsakot visdziļāko līdzjūtību viņu ģimenēm, aicinām abas puses atturēties no  vardarbības un ieroču lietošanas. Jāsāk nekavējoties spert soļi, kas palīdzētu  novērst situācijas eskalāciju," uzsvēra Barrozu.

Vienlaikus savu  viedokli šajā jautājumā trešdien paudusi arī Eiropas Savienības (ES) augstākā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone: "Es stingri nosodu vardarbības saasināšanos. Saņemtās ziņas par vairāku protestētāju nāvi rada pamatu ārkārtējām bažām," paziņojusi Eštone.

"Spēka izmantošana un ķeršanās pie vardarbības nav atbilde politiskai krīzei. Visi vardarbības akti ir nekavējoties jāpārtrauc un ātri jāizmeklē. Vainīgie ir jāsauc pie atbildības," norādīts Eštones paziņojumā.

Kā jau vēstīts, protestētāju un drošības dienestu sadursmju laikā trešdien Kijevā nošauti divi protestētāji, liecina Ukrainas Ģenerālprokuratūras sniegtā informācija. Vēl viens protestētājs miris slimnīcā no traumām, kuras guvis, pirmdien nokrītot no 13 metrus augstās "Dinamo" stadiona kolonādes.

Svarīgākais