Kijevā nošauti divi protestētāji

© Scanpix

Protestētāju un drošības dienestu sadursmju laikā trešdien Kijevā nošauti divi protestētāji, trešdien pavēstīja Ģenerālprokuratūra.

Tie ir pirmie bojāgājušie divus mēnešus ilgstošo protestu gaitā.Viena aktīvista līķis ar šautām brūcēm galvā un kaklā atrasts bibliotēkā, kurā aktīvisti ierīkojuši slimnieku izolatoru, pavēstīja prokurori. Drīz pēc tam atrasts vēl viens līķis ar šautu brūci.

Protestētāji apgalvo, ka upurus sašāvuši milicijas snaiperi. Prokuratūra pagaidām šo versiju nav apstiprinājusi.

Savukārt Iekšlietu ministrija noliedz, ka iekšlietu karaspēka rīcībā būtu šaujamieroči un ka miliči Gruševska ielā uz demonstrantiem būtu šāvuši.

Vēl viens protestu kustības dalībnieks gājis bojā, nogāžoties no "Dinamo" stadiona 13 metrus augstās ieejas kolonādes. Sākotnēji izskanēja ziņas, ka viņu it kā esot nogrūduši milicijas īpašu uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieki.

Tīmekļa medijs NBN vēsta, ka Gruševska ielā nošauts protestu dalībnieks Sergejs Nigojans. Brīvprātīgie mediķi teikuši, ka upura ķermenī konstatētas četras šautas brūces. Vēlāk kļuva zināms par vēl vienu nogalinātu aktīvistu, kura vārds pagaidām nav zināms.

Trešdien plkst.8 no rīta "Berkut" sāka triecienu un atspieda protestētājus no barikādēm. Šobrīd kā protestētāji, tā miliči atgriezušies agrākajās pozīcijās.

Gruševska ielā ierodas ātrās palīdzības brigādes, lai sniegtu palīdzību daudzajiem ievainotajiem.

Sadursmes Gruševska ielā sākās 19.janvārī.

Atbilstoši Nacionālās pretošanās štāba medicīniskā dienesta informācijai cietušo skaits sadursmēs Gruševska ielā sasniedzis 1400.

Iekšlietu ministrija pēkšņo uzbrukumu barikādēm skaidro ar to, ka protestētāju rīcībā esot nonākusi kāda nezināma ķīmiska viela, kuru tie iecerējuši izmantot pret drošības dienestu pārstāvjiem, lai radītu tiem apdegumus.

"Milicija atsavināja kannas ar nezināmu vielu, kuru protestētāji Gruševska ielā plānoja izmantot pret kārtības sargiem," teikts ministrijas preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Svarīgākais