Kijevā nošauts viens no protestētājiem

© Scanpix

Ukrainas galvaspilsētā pie "Dinamo" stadiona, kur trīs naktis pēc kārtas notikušas sadursmes starp opozīcijas aktīvistiem un miliciju, nošauts viens no protestētājiem, ziņo vietējie mediji. Vienlaikus saņemtas ziņas, ka ap plkst.8 milicijas īpašo uzdevumu vienība "Berkut" sāka pēkšņu uzbrukumu protestētāju barikādēm, izlauzās tām cauri un atspieda opozīcijas aktīvistus no Gruševska ielas, kur notikušas pēdējo dienu sadursmes, līdz Eiropas laukumam.

Vienlaikus saņemtas ziņas, ka ap plkst.8 milicijas īpašo uzdevumu vienība "Berkut" sāka pēkšņu uzbrukumu protestētāju barikādēm, izlauzās tām cauri un atspieda opozīcijas aktīvistus no Gruševska ielas, kur notikušas pēdējo dienu sadursmes, līdz Eiropas laukumam.

Protestētāju izklīdināšanai milicija izmantoja asaru gāzes un trokšņa granātas, kā arī gumijas lodes.

Protestētājus, kas nepaspēja atkāpties līdz ar saviem biedriem, miliči piekāvuši un aizturējuši.

Protestētāju medicīnas dienests ziņo, ka bojāgājušais miris no šautiem ievainojumiem, kurus radījušas milicijas snaipera raidītas lodes.

Savukārt Iekšlietu ministrija noliegusi, ka iekšlietu karaspēka rīcībā būtu šaujamieroči un ka miliči Gruševska ielā uz demonstrantiem būtu šāvuši.

Saņemtas arī ziņas, ka slimnīcā miris vēl viens no protestētājiem, kas pirmdien nokritis no 13 metrus augstās stadiona kolonādes.

Tikmēr uz notikumu vietu devušies protestētāju papildspēki, kuriem izdevies "Berkut" kaujiniekus piespiest atkāpties izejas pozīcijās.

Šobrīd pie atkarotajām barikādēm atrodas aptuveni tūkstotis opozīcijas aktīvistu, un viņiem turpina pienākt papildspēki no Brīvības laukuma, kas kļuvis par protestu kustības epicentru un kur atrodas demonstrantu galvenā nometne.

Aiz metāla vairogiem slēpjošos miliču ķēdes virzienā atkal sākuši lidot akmeņi un Molotova kokteiļi.

Gruševska ielā ierodas ātrās palīdzības brigādes, lai sniegtu palīdzību daudzajiem ievainotajiem.

Nacionālā pretestības štāba medicīnas dienests ziņo, ka cietušo skaits sadursmju laikā pie "Dinamo" stadiona sasniedzis jau 1400 cilvēkus.

Iekšlietu ministrija pēkšņo uzbrukumu barikādēm skaidro ar to, ka protestētāju rīcībā esot nonākusi kāda nezināma ķīmiska viela, kuru tie iecerējuši izmantot pret drošības dienestu pārstāvjiem, lai radītu tiem aizdegumus.

"Milicija atsavināja kannas ar nezināmu vielu, kuru protestētāji Gruševska ielā plānoja izmantot pret kārtības sargiem," teikts ministrijas preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Svarīgākais