Gruzija: Krievija pirms Olimpiādes pārvietojusi robežlīniju Abhāzijā

Pirms drīzumā gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm Krievija pārvietojusi robežlīniju ar Abhāziju, pārceļot to dziļāk Gruzijas separātiskajā reģionā, otrdien pavēstīja Tbilisi.

"Gruzijas Ārlietu ministrija pauž dziļu satraukumu par lēmumu, ko pieņēmusi Krievijas Federācija un tās okupācijas režīms Abhāzijā, kas paredz nelikumīgu tā dēvētās robežzonas paplašināšanu dziļāk Gruzijas teritorijā," teikts Gruzijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Krievija izskanējušo informāciju nav apstiprinājusi.

Savukārt Tbilisi rīcībā esošā informācija liecina, ka robežzona paplašināta līdz 21.martam, kad noslēgsies paralimpiskās spēles, kas tiks rīkotas pēc vispārīgajām Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Gatavojoties vērienīgajam notikumam, Krievija pastiprinājusi drošības pasākumus Soču apkārtnē. Soči atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no robežas ar Abhāziju.

Krievijas Ziemeļkaukāza nemiernieki draudējuši izjaukt gaidāmo Olimpiādi, kas sāksies 7.februārī.

Krievija apsūdzējusi Gruziju Ziemeļkaukāza nemiernieku atbalstīšanā, taču Tbilisi šādus pārmetumus noraidījusi un solījusi sadarboties ar Maskavu Olimpiādes drošības nodrošināšanā.

Gruzija un Krievija sarāva diplomātiskās attiecības pēc 2008.gada kara, kad Maskava atzina abu Gruzijas separātisko provinču - Dienvidosetijas un Abhāzijas - neatkarību.

Svarīgākais