Zviedrs atrod sapņu darbu pēc smieklīga sludinājuma izvietošanas

© Publicitātes materiāls

28 gadus vecais Nils Jangens ticis pie ilgi meklētā darba, kad izmisumā nolēmis pārdot savu veco mašīnu un sacerējis jautru sludinājumu.

"Tā ir dīvaina situācija. Nedēļas laikā no bezdarbnieka esmu kļuvis par žurnālistu vienā no lielākajiem Zviedrijas auto žurnāliem" rezumē Jangens.

Pagājušajā augustā viņš pārcēlās uz Sundsvālu Zviedrijas austrumos, jo viņa draudzene tur nolēmusi turpināt studijas. Jau pārceļoties viņš apzinājies, ka darbu šajā pilsētā atrast nebūs viegli, taču jaunais vīrietis tomēr nebija gaidījis, ka tas būs gandrīz neiespējami - viņš stāsta, ka izsūtījis vismaz 200 sava CV kopijas, taču bez kādiem panākumiem.

Nonācis gandrīz līdz pilnīgam bankrotam, zviedrs ķērās pie pēdējā salmiņa - nolēma pārdot savu 1985. gada izlaiduma Subaru Justy J10 Trendy, kas viņa ģimenei bija uzticīgi kalpojis divas dekādes.

Viņš nolēmis, ka neliela humora piedeva palīdzēs spēkratam ātrāk atrast jaunu īpašnieku. Iedvesmas pārņemts viņš mašīnas attēlu iekopējis ainā no filmas "Gredzenu pavēlnieks" un vēl pievienojis aktiera Deivida Haselhofa (Latvijā pazīstams kā galveno varoņu atveidotājs seriālos "Baywatch. Pludmales patruļa" un "Ceļojošais Bruņinieks") attēlu. "Es iekļāvu Haselhofu, jo mana draudzene ir viņā nedaudz ieķērusies." viņš skaidro "Pēc tam, kad jau biju iekļāvis ainas no Mordoras, nodomāju "Kāpēc gan nepievienot Hofu?""

Mašīnas aprakstā viņš nosaucis auto par "Japāņu kalnu kazu" ar "54 biedējoši nogribējušos zirgu spēku", kuru "tumšākajās Japānas fabrikās kaldinājuši Saurumana automeistari" piemetinot, ka "mašīna ir aprīkota ar drošības jostām pie visām sēdvietām un 1984. gadā patentēto TNNSTS (Tūlītējas nāves nekādas sakropļošanas triecienā sistēma), kas nodrošina, ka pēc sadursmes, kas notikusi pārvietojoties ar ātrumu, kas lielāks par 12 kilometriem stundā, jūs nekļūsiet par aprūpējamu dārzeni, bet būsiet beigts uz vietas"

Viņš par mašīnu prasījis 10 000 kronas (1142 eiro), taču piemetinājis, ka gatavs to arī iemainīt pret darbu "pilsētā, kur nākotnes izredzes salīdzināmas ar iespējām Ziemeļkorejā"

Neilgi pēc publicēšanas sludinajums iemantoja popularitāti Zviedrijas sociālajos tīklos. Kad Jangans, neko nenojaušot, nākamās dienas vakarā pāraudīja savu e-pastu viņš pārsteigts atklāja, ka tas ir pārpildīts ar simtiem vēstuļu, kuru autori gan interesējās par mašīnas iegādi, gan slavēja viņa izdomu.

Starp daudzajiem vēstījumiem bija arī darba piedāvājums no žurnāla "Auto, Motor & Sport", kuram viņš nekavējoties piekrita "Visu mūžu esmu sapņojis kļūt par autožurnālistu. Laikam esmu pārskatījies Top Gear" teic Jangans, piebilstot, ka mašīna pārdota par pārsimts kronām vietējam autoservisam, kas vēlas to izmantot reklāmai.

Pasaulē

Īrijas regulators, kas uzrauga Eiropas Savienības (ES) datu privātuma noteikumu ievērošanu, noteicis 91 miljona eiro sodu sociālās saziņas platformas "Facebook" īpašniecei "Meta" par lietotāju paroļu drošuma pārkāpumiem.

Svarīgākais