Ukrainā protesta akcijas dalībnieki sadedzina milicijas autobusu

© Scanpix/Reuters

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šodien notikušās protesta akcijas dalībnieki, lai pārrautu miliču ķēdi, kas aizšķērsojusi viņiem ceļu uz valdības ēku kvartālu, aizdedzinājuši milicijas autobusu, vēsta Ukrainas mediji.

Protestētāji sākuši miličus un karaspēku apmētāt kar petardēm un sist ar nūjām, bet tie savukārt protestētājus apmētājuši ar asaru gāzes granātām un situši ar stekiem. Milicijas vienība atvedusi uz notikuma vietu arī ūdensmetēju, bet tas netiekot pielietots.

Nekārtības esot aizsākusi grupa jauniešu, kas pārstāv radikālo kustību "Pravij sektor". Partijas "Udar" līderis Vitālijs Kļičko vērsies pie protestējiem aicinot tos pārstāt uzbrukt milicijas ķēdei.

Kā ziņo Gromadske TV, opozīcijas līderi aicinot protestētājus atgriezties Maidanā (Neatkarības laukumā), lai  to aizsargātu, jo esot pienākušas ziņas, ka protestētāju ieņemtajām pozīcijām laukumā gatavojas uzbrukt  speciālās vienības "Berkut" kaujinieki.

Sadursmes ar miliciju sākušās pēc tautas sapulces Maidanā uz kuru bija ieradušies ap 500 000 protestētāju. Tā ka šonedēļ noteikts aizliegums uz demonstrācijām ierasties ķiverēs vai maskās, daudzi galvā bija uzlikuši kastroļus, plastmasas bļodiņas, puķupodus vai uzvilukši karnevāla maskas. Lai ieroežotu protestus Ukrainas parlaments pieņēmis likumu, kas nosaka, ka par sabiedrisko ēku bloķēšanu varēs piespriest sodu līdz pat pieciem gadiem cietumā. Tikmēr tiesa Kijevā aizliegusi līdz 8.martam rīkot protesta akcijas, kurās tiek izmantota skatuve, skaļruņi, plakāti vai teltis.

Svarīgākais