Turcija plāno pastiprināt interneta kontroli

© F64

Turcijas valdība plāno pastiprināt kontroli internetā, uzraugot tīmekļa lietotāju darbības un bloķējot noteiktu atslēgvārdu meklēšanu, ceturtdien pavēstīja kāds vārdā neminēts avots Turcijas parlamentā.

Parlamentā iesniegts likumprojekts, kas ļaus atbildīgajiem dienestiem bloķēt par problemātiskiem atzītus atslēgvārdus un ierobežot piekļuvi video apmaiņas vietnēm, kurās atrodami par nevēlamiem uzskatītie atslēgvārdi.

Tādējādi varasiestādes varēs divus gadus uzglabāt datus par interneta lietotāju darbībām un uzraudzīt, kādas tīmekļa vietnes interneta lietotāji aplūkojuši, kādus atslēgvārdus meklējuši un kādas darbības veikuši sociālās saziņas vietnēs.

"Likumprojekta mērķis ir aizsargāt ģimenes, bērnus un jauniešus no tāda interneta satura, kas veicina atkarību no narkotikām, seksuālo izmantošanu un pašnāvības," skaidro laikraksts "Hurriyet".

Tikmēr ASV interneta gigants "Google" decembrī pavēstīja, ka Turcija bijusi starp tām valstīm, no kuras saņemts lielākais skaits lūgumu izņemt noteikta satura informāciju.

Svarīgākais